Allmänt

BootHill Linedancers är en ideell förening som bildades den 29 januari 2007 av Ingis Bohman och Lasse Hallberg.

BootHill Linedancers har kursverksamhet i Lund och samarbetar med Vuxenskolan. Detta innebär bl.a. att vi är försäkrade vid kurstillfällena.  Detta i sin tur gör att vi måste lämna in personuppgifter på våra medlemmar till Vuxenskolan i Lund.

Att vara medlem i en ideell förening innebär att alla måste försöka hjälpas åt. Detta för att alla medlemmar skall trivas och känna att de alla är medlemmar i en förening med samma rättigheter och skyldigheter. 

Linedance är bland de mest mångsidiga dansformer som finns. Dansstegen är inlånade från de flesta dansstilar i världen: Klassisk, latinamerikansk, rock´n roll, hiphop och step. 

Linedance dansas ”solo style”, vilket innebär att du dansar själv, utan partner. Dansarna står på linjer, därav namnet linedance.

 Linedance kom till Sverige i början av 90-talet, men den stora spridningen av linedance i Sverige kom 1997. 

Till alla nya danser som kommer fram finns det stegbeskrivningar, som i detalj förklarar hur dansen skall dansas s.k. step sheets.

Det krävs inga speciella kläder för att dansa linedance, det som behövs är ett par bekväma skor med bra glid och en vattenflaska.