Kursnivåer

Alla våra kurser löper över ett läsår. Kurserna börjar på höstterminen och fortsätter under nästkommande vårtermin.

Aktuellt Kursutbud

 

Musik & Dansnivåer

Linedance är en mycket allsidig dansform med influenser från bl a cha-cha, polka, vals, hiphop m m. Ofta förknippas linedance med countrymusik och där finns ursprunget. Idag dansas lindance förutom till countrymusik även till pop, rock, latin, R&B, irländskt eller egentligen vilken typ av musik som helst. Linedance kan dansas på alla nivåer, från anspråkslös fritidsaktivitet till tävlingsdans.

 

Linedance-danser är indelade i olika svårighetsgrader; beginner, improver, intermediate och advanced.


Kursnivåer

BootHill Linedancers erbjuder kurser på fem olika nivåer. Nedan kan du läsa lite om våra olika kursnivåer.


Nybörjare - Grundkurs

För dig som inte dansat linedance tidigare men som tycker att det verkar kul eller för dig som dansat tidigare men vill ha lite mer övning på grundstegen. I denna kurs lär vi ut termerna och grundstegen inom linedance och praktiserar dessa i lätta danser. All utlärning sker i ett lugnt tempo. Inga förkunskaper behövs. Nivån på de utlärda danserna är Beginner, med tonvikt på Easy/Absolute Beginner i början av kursen.

 

Nybörjare - Fortsättning 

Detta är kursen för dig som kan grundstegen och vill lära dig lite svårare danser. Du bör ha dansat minst 2 terminer. Det är ett snabbare utlärningstempo, svårare danser med fler vändningar och svårare stegkombinationer än i nybörjargrundkursen. Hänsyn tas givetvis till dem som kommer upp en nivå och vissa steg kan behövas gå igenom. Nivåerna på de utlärda danserna är en blandning av Beginner och High Beginner.


Seniorer - Fortsättning

Detta är kursen för dig som kan grundstegen och vill lära dig lite svårare danser. Du bör ha dansat minst 2 terminer. Det är  svårare danser med fler vändningar och svårare stegkombinationer än i nybörjargrundkursen. Hänsyn tas givetvis till dem som kommer upp en nivå och vissa steg kan behövas gå igenom. Nivån på de utlärda danserna är  Beginner.


Improver

Denna kurs vänder sig till dig som har dansat minst 3-4 terminer eller som känner att du har lätt att hänga med. Det förutsätts att du känner till grundstegen inom linedance. Utlärningstempot är högre än i Nybörjare Fortsättning-kursen och de utlärda danserna har oftast fler steg. Nivåerna på de utlärda danserna har en tonvikt på Improver men några enstaka Easy Intermediate eller High Beginner förekommer också.


Intermediate

Denna kurs vänder sig till dig som har prövat på Improver-nivån och vill ha ytterligare utmaningar med svårare danser. Det förutsätts att du känner till all grundsteg inom linedance. Nivåerna på de utlärda danserna är mestadels Intermediate men några enstaka High Intermediate eller High Improver förekommer också.